Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.

Jak připravit pejska na jaro? Tyto 4 kroky jsou absolutně nezbytné

jarni_pes_canek

Jaro je tady! A spolu s lepším počasím, delšími dny i časem stráveným venku přinášejí nadcházející měsíce pro naše chlupaté kamarády mnoho změn. Připravili jsme pro vás krátký přehled toho, co je potřeba vzít na vědomí, aby byl pejsek ok, a to ať už to jde o vaše první jaro se štěnětem nebo se snažíte vylepšit život dlouholetému parťákovi. 

Pomozte pejskovi od přebytečné srsti

Nejspíš vám neuniklo, že se v rozích místností domova hromadí jaksi víc chlupatých kuliček, a když se mazlíte se čtyřnohým členem domácnosti, ulpívá na vás nějak víc srsti, než tomu bylo v zimě. Jako my svlékáme prošívané kabáty, pejsci svlékají přebytečnou zimní srst, aby udělali místo její vyletněnější variantě.

Pojďte jim s tím pomoct. Nezáleží na tom, jestli máte doma chlupatou kouli nebo krátkosrsté plemeno. Dáme ruku do ohně za kartáče Groomi s nízkým profilem, který o kartáčování přesvědčí i zaryté psí odpůrce. Odolná ocel nerezaví, i když kartáč zapomenete na zahradě, a neskutečně dlouho výdrží. Ale péče o srst psa není jen o tom, co se děje zvenku. Je třeba myslet i na péči zevnitř, tedy na to, co pes každý den jí.

Péče o psí srst začíná u stravy

Psí srst a kůže je, stejně jako u člověka, jedním z nejvýraznějších ukazatelů, co se děje s organismem. Pokud se pejsek často drbe a kouše, má příliš mastnou nebo naopak velmi suchou kůži i srst, zpozorněte. Obzvláště v přechodových období, jako je jaro a podzim, dostává imunita našich zvířat zabrat, a to se odráží mimo jiné právě na srsti. 

Osvědčily se nám produkty společnosti Opko Health, na svědění a problémy s kůží konkrétně přírodní přípravek Oleoderm. Pokud jste v rekonvalescenci po psincovém kašli nebo prostě nějakém tom průjmu, určitě doporučujeme nakopnout imunitu a zdravé bakterie v bříšku přípravkem Plasmoral Immunity. Pomůže to i srsti.

Jestli jste už mnohé zkoušeli a stejně není pes tak úplně v pořádku, je na řadě analýza střevního mikrobiomu. Z psího exkrementu “vytáhne” na povrch vše, co byste měli vědět ozdravotním stavu psa, a my vám pomůžeme zjistit, jak s těmito informacemi naložit. Pokud by vás zajímalo víc, zastavte se u nás, volejte, pište, zkrátka jsme tu pro vás. Laboratoř, se kterou spolupracujeme, si vzala pod mikroskop i naše jídlo. Nepřekvapivě potvrdila, že je v něm vše, co pejsek potřebuje. Narozdíl od ošizených granulí, které se ve většině vyrábějí z odpadu, krmením BiBi FOOD meníčky významně eliminujete riziko vzniku nejen kožních problémů.

Zakročte proti parazitům přírodně a včas

Na jaře nejsme jediní, kdo se probouzí ze zimního spánku. Blechy, komáři, klíšťata a další havěť vyráží do útoku a je dobré být připraven. Místo chemických obojků, kapiček za krk a dalších invazivních způsobů, stačí do jídla přidávat pivovarské kvasnice. Jsou totiž plné vitamínů skupiny B (takže významně svědčí i jiným fyzickým procesům). Při zpracování B1 vznikají u teplokrevných zvířat tak výrazné pachové látky, že se jim klíšťata, ovádi a další hmyz raději vyhnou obloukem.

Nezaručujeme 100% účinek u všech zvířat, protože každý organismus je jiný, a je třeba pivovarské kvasnice zařadit do jídelníčku včas. Ale z vlastní zkušenosti i zkušeností našich zákazníků můžeme potvrdit, že napadení klíšťaty se v naprosté většině případů sníží o 80 - 90 %. Proto přidáváme pangamin (pivovarské kvasnice) do každého menu (kromě králičího) a výsledky dlouhodobé konzumace jsou prokazatelné.

Nepodceňujte ani pravidelné odčervování, obzvlášť pokud krmíte stylem BARF. Našli jsme způsob, jak to provést přírodní cestou. Zkuste antiparazitické kapičky My lovely pets. Pokud by vás zajímalo, na co všechno jsou dobré, mrkněte do našeho staršího článku.

Všudypřítomné pyly ubližují i pejskům

V jarních měsících se vzduch doslova hemží všemožnými pyly a ani pejsci to nenesou dobře. Navíc mají neustále čumáky mnohem blíž u země, než my, takže jsou v teplých a suchých dnech více vystavení prachu, obzvláště pak ve velkoměstech. Hodí se mít po ruce něco na láskyplné očištění očí, které tím trpí snad nejvíce. Skvěle se nám osvědčily vlhčené ubrousky Ferribiella a vodička pro čištění očního okolí od stejné značky. Obsahují výhradně přírodní látky, které nejenom důkladně odstraní nečistoty, ale fungují i jako prevence proti nepříjemnému zánětu očí.

 

Zpět do obchodu