Zásady používání souborů cookies

Co jsou soubory cookies?

Za účelem zlepšení Vám poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookies. Soubory cookies jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná.
Soubory cookies tak pomáhají např.:

  • ke správné funkčnosti našich stránek, aby bylo možné dokončit proces nákupu s co nejmenšími obtížemi;
  • při zapamatování přihlašovacích údajů našich zákazníků, takže je nemusí pokaždé zadávat;
  • při zjišťování, které stránky a funkce používají návštěvníci nejčastěji; na základě toho můžeme co nejlépe přizpůsobit naši nabídku Vašim požadavkům;
  • pomáhají nám zjistit, které reklamy si návštěvníci nejčastěji prohlíží, aby se jim při procházení stránek nezobrazovala stále stejná reklama, případně aby se jim nezobrazovala reklama na zboží, o které nemají zájem.

Další obecné informace k souborům cookies naleznete např. zde.

Jaké soubory cookies používáme?

Soubory cookies používané na našich stránkách lze z hlediska jejich trvanlivosti rozdělit na dva základní typy. Krátkodobé tzv. „session cookies“ které jsou pouze dočasné a zůstávají uloženy ve Vašem prohlížeči pouze do té doby, než prohlížeč zavřete, a dlouhodobě tzv. „persistent cookies“, které zůstávají uloženy ve Vašem zařízení mnohem déle nebo dokud je ručně neodstraníte (doba ponechání souborů cookies ve vašem zařízení závisí na nastavení samotné cookies a nastavení vašeho prohlížeče).

Z hlediska funkce, kterou jednotlivé cookies plní, lze cookies rozdělit na:

  • konverzní, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů;
  • trackingové (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů;
  • remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení;
  • analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají;
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu.

Některé soubory cookies mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookies třetích stran“). Například informace o produktech kupovaných návštěvníky na našich stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou, abychom mohli lépe uzpůsobit zobrazení internetových reklamních bannerů na Vámi zobrazovaných webových stránkách. Podle těchto údajů Vás však nelze identifikovat.

Na našich stránkách využíváme následující soubory cookies:

Vydavatel / Název cookie

Typ

AdWords

Trackingové, Remarketingové

Facebook

Trackingové, Remarketingové

Google Analytics

Analytické, Trackingové

CookiesOK

Esenciální

externalFontsLoaded

Esenciální

informationBanner

Esenciální

pcart

Esenciální

PHPSESSID

Esenciální

affiliateUniqueAccessId

Esenciální

SRV_ID

Esenciální

Heuréka

Trackingové, Konverzní

Sklik

Trackingové, Remarketingové

Zboží

Trackingové, Konverzní

 

Používání esenciálních, analytických, trackingových a konverzních cookies a nakládání s údaji získanými na jejich základě s ohledem na výše uvedené považujeme za náš oprávněný zájem, a to zejména zájem na (i) zajištění funkčnosti a zlepšování provozu webu a (ii) sledování a možnosti vyhodnocování návštěvnosti webu. Právním základem pro zpracování osobních údajů za použití souborů cookies je tak čl. 6 odst. 1 písm. f) nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR).

Používání remarketingových cookies a nakládání s údaji získanými na jejich základě nám umožňuje Váš souhlas. Právním základem pro zpracování osobních údajů za použití souborů cookies je tak čl. 6 odst. 1 písm. a) nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR).

Nastavením Vašeho prohlížeče a používáním našich webových stránek berete na vědomí, že na našich webových stránkách tato cookies používáme.

Jak odmítnout používání souborů cookies?

Používání souborů cookies lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookies lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookies.

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookies můžete nalézt na následujících webových stránkách:

Chrome
Firefox 
Internet Explorer

Účinný nástroj pro správu souborů cookies je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

Jednotlivá analytická, trackingová, konverzní a remarketingová cookies na našich stránkách můžete spravovat také zde:

AdWords

Facebook

Google Analytics

Heuréka

Sklik

Zboží

Zapnout/Vypnout

Naše webové stránky můžete využívat i bez těchto cookies. Esenciální cookies však musí být vždy aktivní.

 

Jaká máte práva?

Jelikož mohou být soubory cookies podle platné právní úpravy považovány za osobní údaje, poučujeme Vás tímto, že máte za podmínek stanovených nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR):

  • právo na přístup k osobním údajům (máte právo získat od naší společnosti potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím o jejich zpracování),
  • právo na opravu osobních údajů (kdybychom zpracovávali Vaše nepřesné nebo neúplné osobní údaje),
  • právo na výmaz osobních údajů (když je např. již nepotřebujeme z naší strany dále zpracovávat),
  • právo na omezení zpracování osobních údajů (např. pokud popíráte přesnost Vašich osobních údajů, a to po dobu potřebnou, než ověříme přesnost Vašich osobních údajů, nebo po dobu ověřování oprávněnosti Vaší námitky proti zpracování Vašich osobních údajů pro účely oprávněných zájmů naší společnosti),
  • právo na přenositelnost osobních údajů,
  • právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů (zejména z toho důvodu, že právním základem zpracování cookies je náš oprávněný zájem),
  • právo kdykoliv odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů (tím však není dotčeno zpracování osobních údajů na základě jiného zákonného důvodu) a
  • právo podat stížnost proti zpracování osobních údajů k Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (více na www.uoou.cz), zejména domníváte-li se, že jsou Vaše osobní údaje zpracovávány v rozporu s obecně závaznými právními předpisy.

Vezměte na vědomí, že shora uvedená práva ve vztahu ke zpracování souborů cookies jsou v mnohých případech velmi omezená z důvodu technického užití těchto souborů. 

Jak nás můžete kontaktovat?

V případě jakékoliv Vaší žádosti týkající se zpracování souborů cookies kontaktujte naši společnost BiBi food s.r.o., IČO 08509239, se sídlem Sázavská 807/14, Vinohrady, 120 00 Praha 2, jako správce, na kterémkoliv níže uvedeném kontaktu:

adresa: K Zahrádkám 1047/21a, 155 00 Praha 5

e-mail: opravdovepsijidlo@bibifood.cz

telefon: 724 611 352