Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.
Pozor, zmena! Streda je taká obľúbená, že COOL Balík musel prehodiť rozvozy na Slovensko zo stredy na piatok. Prvý piatkový rozvoz bude už 2.8. Vaša BiBi FOOD

BREAKING NEWS! V pomoci planetě jsme hned o dva kroky dál

puffin_clanek

Zakládáme si na tom a jsme hrdí, že naši partneři smýšlejí ekologicky. Neustále se snaží své produkty posouvat kupředu tak, aby planetu Zemi nezatěžovaly. Dostaly se k nám hned dvě šťastné novinky, které posouvají ekologičtější jednání zase o krok dál. 

Říkali jste si někdy, co je to bílé do čeho balíme meníčka při rozvozu kurýrními službami PPL? To jsou ovečkové výstelky (neboli izolační vložky Puffin Packaging) vyrobené z vlny britských oveček. “Vlna z britských ovcí se perfektně hodí pro účely chladicích řetězců, protože horské ovce přirozeně izolují a regulují svou teplotu. Je to klimatem a kopci, na kterých se pasou,” vysvětluje Robert Penkala, generální ředitel společnosti Puffin Packaging.

Ovečkové výstelky mají vevnitř 100% kompostovatelnou a biologicky rozložitelnou ovčí vlnu. Vnější vrstva izolačního obalu je ze 100% recyklovatelného MDPE, což je polyethlen, termoplast, vznikající polymerací ethenu.

Společnost Puffin Packaging nyní dosáhla zlomového milníku, kdy kompletně přešla na výrobu z britské vlny. Lídr v oblasti inovativních obalových řešení tak získal exkluzivní status jediné certifikované společnosti na světě, která poskytuje balícím řetězcům obaly ze 100% britské vlny. Tím podporuje i britské farmáře a zajišťuje jim pravidelný odbyt.

 

Do ovečkové výstelky místo plastové výplně balíme i jídla v BiBi FOOD, protože si uvědomujeme nutnost rozhodovat se pro biologicky odbouratelné varianty obalových materiálů. Proto naše zákazníky prosíme, aby nám výstelky vraceli. Naše značka jedná v souladu s nejnovějšími ekologickými požadavky na výrobu a od začátku používáme PP misky, PP fólie a papírové přebaly. Jak to ve skutečnosti je s těmi ekologickými řešeními jsme rozebírali v jednom z našich starších článků

“V budoucnu zavedeme i systém pro vracení plastových krabiček, které pak dáme zpět obchodníkům ke granulaci a výrobu recyklovaných plastů. Zákazníky chceme k vracení materiálů motivovat slevou na další nákup, navíc s vracením budou mít minimum starostí díky vyzvednutí kurýrem. Zatím ale prosíme, aby krabičky vymývali a vyhazovali do žlutých kontejnerů na plasty,” říká specialistka na přirozené psí stravování a zakladatelka společnosti BiBi FOOD Bára Vítková..

Sbírání psích exkrementů taky zažívá revoluci!

Náš partner a výrobce rozložitelných sáčků na psí exkrementy The Sustainable People přesunul výrobu recyklovaných sáčků na hovinka ve formátu malých ruliček do EU. Jde o obrovský krok, protože v Evropě dlouhou dobu nebyly stroje, které by umožnily vyrábět pytlíky jak ekonomicky výhodně, tak kvalitně a v souladu s přírodou. Za novým řešení stojí hodiny usilovné práce, koordinace s různými partnery a dodavateli, nesčetné množství optimalizací a testování více než 45 kombinací různých materiálů.

Nová verze pytlíků získala díky této novince a dalším benefitům certifikaci Blue Angel a splnila podmínky přísných kritérií pro udělení DE-UZ 30a. Jde o jednu z nejnáročněji dosažitelných značek ekologické kvality na světě. 

Současné složení materiálu pytlíků sestává až z 90 % ze spotřebitelského recyklátu (PE) a dosahuje tloušťky fólie až 15 mikromilimetrů, stejně jako sáčky z konvenčního plastu. To je takový malý zázrak proto, že kvůli obtížnějšímu zpracování bývají rozložitelné pytlíky o dost tlustší. Ztenčením šetří o něco víc materiálu, tím pádem i jeho zdroje.

 

V The Sustainable People dbají na kvalitu každého aspektu pytlíků od začátku výroby. Sáčky na exkrementy se  snadno odtrhávají s minimálním šustěním. Samozřejmostí je nepropustnost a odolnost proti nechtěnému roztržení jinde než kde je dělící hranice mezi jednotlivými sáčky. Díky novému složení jsou pytlíky navíc zase o něco elastičtější. Navíc je dotek pytlíku velmi příjemný, což se u ne úplně oblíbené činnosti, ke které jsou pytlíky předurčený, hodí. Všechny tyto faktory zaručují, že sbírání je snadné a bezpečné. Obal je vyroben z certifikovaného materiálu FSC Recycled.

Oproti starší verzi jsou nové sáčky o něco kratší (z 35 na 33 cm), ale jejich šířka zůstává stejná (23 cm), což zaručuje snadnější manipulaci se sáčkem i bobkem uvnitř, navíc se tím šetří materiál a využijete maximum objemu. Pytlíky na psí hovínka mají taky vylepšené kartonové jádro, které má usnadňovat nasazení do dávkovače na odvíjení sáčků. Navíc se můžete těšit i na nový a hravější design!

Zpět do obchodu