Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.

Jak často psa krmit

bibi_jak_castoPokud se zeptáte laického chovatele, jak často krmí psa, většina Vám odpoví jednou denně. Tento názor se uplatňuje už dlouho a dalo by se říci, že se předává z generace na generaci. My se Vás pokusíme nasměrovat tím správným směrem, jak pejsky krmit.

Tvrzení, že pes by měl jíst jednou denně je pravda. Platí to hlavně pro starší a obézní pejsky. Ti by měli svou porci krmiva dostávat hlavně v dopoledne, protože jim to umožní spalování kalorií po celý den.
Pokud chcete nebo musíte kvůli nedostatku času pejska krmit pouze jednou denně, ujistěte se, že mu dodáte správnou porci a krmná dávka bude
obsahovat všechny potřebné živiny.

U štěňat a psů se zdravotními obtížemi se doporučuje častější krmení. U štěňat se doporučuje krmit 4x – 6x denně, vždy byste se ale měli poradit se svým veterinářem. Častější krmení platí i pro psy, kteří trpí například podvýživou, užívají nějaké léky nebo podstupují chemoterapie. U těch se doporučuje krmit 3x denně.

U zdravých dospělých psů se právě názor na četnost krmení liší. Jeden ze dvou názorových táborů tvrdí, že by pes měl dostávat jednu krmnou dávku večer, druhý tábor zase tvrdí, že by měl pes dostávat krmení ráno a večer.
Krmení jednou denně se většinou podává večer.
Názorový tábor zastávající krmení 2x denně zase krmí ráno zhruba 60 % krmné dávky a večer zbylých 40 %. Funguje to tak třeba u velkých psů jako je německý ovčák, německá doga, anglický mastif, rotvajler nebo bernský salašnický pes. Je to proto, že tyto velká plemena mají obrovský výdej energie. Pro menší plemena psů jako čivava, jezevčík, jorkšírský teriér nebo mops může být vhodnější krmení pouze jednou denně.

Obecně krmení 2x denně u psů zajišťuje, že pes si jídlo více vychutnává a méně hltá, protože celý den nehladověl. Záleží tedy na Vašem zvážení a případné domluvě s veterinářem, jak často psa krmit. Neorientujte se tedy podle „zaručených“ rad na diskuzních fórech a podobných pochybných portálech a radši si vždy vyhledejte ověřené informace.

Na závěr Vám můžeme doporučit krmení domácí stravou, která zajistí pevné zdraví Vašeho pejska a jeho spokojený život. Navštivte náš obchod, kde si můžete vybrat ze široké nabídky
psích menu a určitě využijte náš nový kalkulátor, který Vám vypočítá optimální krmnou dávku a pomůže sestavit plán.

Mnoho dalších zajímavých článků a informací se dozvíte z našeho
blogu, tak neváhejte a zatímco se bude pejsek ládovat lahodným domácím krmivem, můžete se přečíst spoustu užitečných informací. 

Zpět do obchodu