Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.
Pozor, zmena! Streda je taká obľúbená, že COOL Balík musel prehodiť rozvozy na Slovensko zo stredy na piatok. Prvý piatkový rozvoz bude už 2.8. Vaša BiBi FOOD

Míchání a střídání průmyslových krmiv

 

bibi_michani 

Pokud krmíte Vašeho psa průmyslově vyráběními krmivy, určitě jste přemýšleli, zda je možné promísit různé krmiva nebo přidat kapsičku nebo konzervu. Někdy je dokonce vhodné prostřídat receptury.

U spousty chovatelů panuje názor, že by se konzervy neměly míchat s granulemi. Jedná se však o mýtus. Míchání je často na místě. V následujícím článku se Vám budeme snažit uvést důvody, proč by se měly konzervy a granule míchat.

První a nejdůležitější věcí je, mít velmi kvalitní granule, žádné levné produkty, které obsahují vše, co pes potřebuje. Pes má velmi dobrý čich, který je pro něj důležitý i při příjmu potravy.
Maso použité v konzervách a kapsičkách má výraznější vůni než granule. Proto pokud je Váš pejsek hůře krmitelný, přidáním konzervy nebo kapsičky určitě podpoříte jeho chuť k jídlu. Jídlu bude pro psa atraktivnější a určitě mu to zpestří každodenní stereotyp.

Jedním z dalších důvodů, proč míchat krmiva je ten, že konzervy jsou často naložené v různých šťávách, jsou tedy o dost vlhčí. Při výkonu nebo teplejších dnech pes zajisté ocení větší příjem tekutin a stabilní příjem tekutin také pomůže ze zdravotní stránky a to tak, že pomáhá šetřit jeho ledviny. Dejte si ale pozor, aby konzervy neobsahovaly větší množství soli, ta totiž ledvinám škodí.

Pokud máte pejska trpícího nadváhou a chcete mu zavést dietu na redukci jeho váhy, i v tomto případě může kombinace konzerv a granulí pomoct. Konzervy obsahují vodu a ta napomáhá pocitu sytosti.

Chovatelé často zavrhují míchání a argumentují, že míchání není vhodné, protože každá složka potravy se tráví jinak. To je ale nesmysl, protože jak již bylo uvedeno v předchozích článcích, správně vyvážená krmná dávka obsahuje spoustu živočišných a rostlinných složek. A je jedno jestli se jedná o průmyslové krmivo, vařené a nebo BARF. Jednotlivé složky mají odlišný průběh trávení, ale psí trávicí soustava je schopná si s tím poradit.

Může se zdát, že při míchání si na nic nemusíte dávat pozor, ale i zde se najde spousta věcí, které je nutné brát v potaz.
Velký pozor si musíte dát na to, abyste psa nekrmili pouze konzervami a také, aby je nedostával příliš často. Může se totiž stát, že psa rozmazlíte a bude odmítat konzumovat suchou stravu.

Pokud používáte opravdu kvalitní průmyslové krmivo, je nutné, aby i konzervy měly vysokou kvalitu. Kvalitní je vždy dražší, ale ani vysoká cena není známkou kvality. Proto vždy sledujte složení a kvalitu použitých surovin. Rozhodně nešetřete na krmivu, pro psí dobro a zdraví.

Tento článek je sice o míchání průmyslových krmiv, ale na našem blogu najdete také článek, který se věnuje míchání průmyslových a vařených krmiv.

Jsme zastánci vařené psí stravy, proto rozhodně navštivte náš obchod, kde naleznete velmi kvalitní psí stravu, připravovanou z těch nejkvalitnějších surovin a s láskou k pejskům.


Zpět do obchodu