Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.

Co na granule vybíravým psům? 4 zálivky, které naboostují nejen jejich chuťové buňky

camylla-battani-JgdgKvYgiwI-unsplash

Pokud máte doma psa, který se nechce smířit s granulemi, nemusíme vám dlouze opisovat, jak frustrující je dostat do něj jeho denní příděl. Naštěstí existují různé vychytávky, které nejenom, že udělají granule pro vašeho pejska lákavější, ale navíc podpoří jeho zdravotní stav. A když už jsme u toho zdravotního stavu…

Proč pes nechce jíst svoje jídlo?

Abyste se dostali mlsounovi na kobylku, je třeba nejdříve vyloučit zdravotní problém, Právě ty by totiž mohly být příčinou nechutenství. Kromě vybíravosti je totiž jedním z hlavních důvodů, proč psi nechtějí granule, to, že se necítí dobře. Pokud navíc zvrací a má řídkou, či dokonce tekutou stolici, nebo je například letargický, poraďte se raději s veterinářem.

Dalším častým důvodem bývá, že psovi prostě nechutná, co mu dáváte. Možná jste se někdy podělili o zbytky od stolu, proložili granule konzervou, obšťastňujete jeho chuťové pohárky velkým množstvím pamlsků, nudí se a rád by něco nového nebo jste zkusili opravdové suroviny v psích meníčcích od BiBi FOOD :))), takže už zkrátka nechce snížit standardy!

Některým psům funguje vnitřní kompas tak, že jen tak něco žrát nebudou… A to je dobře. Někdy páníčky od sypání snadno skladovatelných granulí odvede špatný zdravotní stav. Pak končí u nás v BiBi FOOD s dlouhým seznamem věcí, na které je pejsek alergický a výčtem problémů s kůží nebo zažíváním, jen aby zjistili, že za všechno mohly granule a jejich pejskovi je bez nich o poznání lépe. 

Ale existují polevy, dobroty, zálivky, mňam, které uspokojí náročnost mlsného jazýčku i přesto, že jsou v misce granulí! A které můžete s jídlem od BiBi FOOD mohli dávkovat opravdu jen pro radost a ne jako nutnost, abyste do pejska dostali granule. 

 

Co přidat do suchého krmiva?

1. Zalijte to psím smoothiem

Ověřeným parťákem v doplnění vitamínů i zalití granulí se pro páníčky stalo psí smoothie od značky SmoothieDog. Stejně jako ostatní brandy, se kterými jsme úzce propojení, kladou důraz na to, aby ve skleněných a snadno uzavíratelných lahvičkách nebylo nic chemického ani umělého. Smoothiečka různých příchutí obsahují jenom perfektní masovou šťávu, zeleninu, ovoce a semínka po ideálním tepelném zpracování pro psí bříško, navíc v lidské kvalitě. Doporučujeme na zkoušku kombo šesti příchutí s klobáskou nebo vánoční svařákovou edici.

TIP navíc: A kdybyste si chtěli zahrát na psího zmrzlináře, máme pro vás recept: Nalijte smoothie do formičky, místo špejle dejte klobásku, nechte v mrazáku a za pár hodin máte psí zmrzlinu!

2. Vylepšete to psím jogurtem

Většina zvířat (ano, i koček) trpí intolerancí laktózy, kterou najdeme v mléčných produktech. Mléko jako takové, ať už jakékoliv, je totiž určené opravdu především mláďatům. Některá zvířata ho zvládají lépe, některá hůř, nicméně obecně dělají mléko a jogurty pro lidi v bříšku zvířat spíš paseku.

Naštěstí chytré hlavičky z Yow Up vynalezly jogurty určené přímo pejskům a kočičkám. Všechny obsahují kalcium pro zdravé kosti a prebiotika, která slouží jako potrava (a tedy významná podpora) probiotickým kulturám. To posiluje imunitu, protože, jak víme, střeva jsou nejen u zvířat jako druhý mozek. 

Pak jsou tu další dvě specializované varianty. Jedna se zvýšeným obsahem chondroprotektiv a kolagenu pro posílení kloubů a druhá s lososovým olejem, tedy omega 3 a 6 mastnými kyselinami pro zdravou kůži a lesklou srst, což se obzvlášť na podzim a na jaře hodí, protože to pejsci, stejně jako lidé, trpí vysušením kůže a s tím souvisejícím svěděním. 

 

3. Natřete to granulím pastou!

Fantastickým zpestřením jsou naše vlastní arašídové pasty, navíc třeba s kokosovými hoblinkami (opět pro zodpovědně promazanou kůži) nebo s banánem (aneb draslíku není nikdy dost). Arašídy klamou tělem, protože nejde o ořechy, ale o luštěninu. Směle je můžeme zařadit mezi superpotraviny, protože mají vysoký obsah zdravých tuků (asi 50 %), které pejsci potřebují, aby jim cholesterol nevystoupal až do nebe. 

Jsou bohatým zdrojem vlákniny a proteinů, takže váš pejsek bude mít předpisový bobek a svaly jako Herkules! Ani hříva nepřijde zkrátka - matoucí luštěnina tělu dodává i vitamín E, A, D a biotin. Jen pozor, abyste nezabořili hlavu do misky taky. 

TIP navíc: Mázněte pastu na podložu LickiMat! Masáž jazyka pejskovi navozuje blažený stav mysli a při delším lízání unavuje stejně jako procházka. To je ideální na dlouhé chladné večery, kdy by ani psal nevyhnal, ale váš miláček má stále energii za dva.

4. Paštika je vždycky dobrý nápad

Na co nedají naši zákazníci dopustit, když dojde na oblafnutí svých pejsků, ať už kvůli slupnutí granulí nebo podání prášku, jsou paštiky v tubě. Dávkování je perfektní, protože stačí vymáčknout kolik potřebujete a zase tubu šoupnout do lednice, navíc si můžete vybrat variantu podle toho, v čem je pejsek, byť lehounce, oslabený. Zvolte CBD paštiku pro pejsky s nervy na pochodu nebo s bolavýma nožičkama, s omega 3 a 6 mastnými kyselinami pro věčné drbany nebo variantu s glukosaminy a chondroitiny pro lepší pohyblivost kloubů. Opět jde o skvělé mazání i na LickyMat podložku!

Zpět do obchodu