Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.

Organismus vašeho psa volá po převratu. Udělejte v jeho jídelníčku sametovou revoluci

bibi_sametova-revoluce3

Co se vám vybaví, když se řekne sametová revoluce? Jistě, šlo o sérii důležitých událostí, které odstartoval právě datum 17. listopadu. Na jejich konci byly svobodné volby, pád komunistického režimu a vlastně i proměna společnosti. Jenže v mnohém i dlouhá cesta před námi… Jakožto lidem, kteří se zabývají zdravím psa, jsme si nemohli nevšimnout jisté podobnosti s revolucí v psím stravování. 

I tentokrát je a byl západ sedmimílovými kroky před námi. Zatímco americké weby krmiv pro zvířata už dávno propagují změnu a poukazují na důležitost krmení opravdovou stravou, v Česku jsou pejsci ve většině odkázáni na granule s lákavým obrázkem na přebalu. Přitom revoluce a zásadní převrat v chápání stravování je stejně nasnadě, jako bylo svržení komunismu u nás. 

V čele lží opředené masivní reklamní kampaní výrobců krmiv jsou samozřejmě granule a kdokoliv jim do jejich byznysu začne strkat čumák, je zahnán, sledován, dehonestován a jeho vliv potlačen. Nepřipomíná vám to až nápadně konání komunistů před listopadovými zvraty? Podle nás je ale načase demonstrovat, jak důležité je pro psy to, abychom se pídili nejenom po tom, co skutečně potřebují, ale i po tom, jak pro ně potřebné potraviny správně zpracovat.

Sametová cestě ke svobodě přinese viditelné změny

Přesto, na revoluce v jídelníčku je třeba taky jít něžně, sametově, bez nátlaku, bez násilí, bez potřeby za každou cenu do psa něco dostat. Rozhodnout se přejít na skutečnou stravu na míru pejskovi, který má problémy nebo jen zodpovědné majitele, kteří jim chtějí předcházet je jen začátek cesty, jako tomu bylo při sjednocení studentů, dělníků i umělců při spontánní demonstraci 17. listopadu. 

Nicméně ihned uvidíte, že jste se vydali správnou cestou, jakou byla pro Česko cesta ke svobodě. Zaprvé nejde přehlédnout, že se pejsek bude na každé jídlo nekontrolovatelně těšit, mnohem více, než je tomu u průmyslově zpracovaných krmiv. A další změny na sebe nenechají dlouho čekat. Týden po týdnu bude mít lepší náladu, srst, menší bobečky a v případě zdravotních problému jasně uvidíte ústup nepříjemných příznaků, ke kterým patří třeba drbání nebo nedostatek energie. 

A dlouhá cesta před vámi? Primárně jde o to vydržet, nesklouznout k pohodlnějšímu nasypání granulí do misky, sledovat potřeby svého psa, připravit se na stáří a hlavně - radovat se z toho, že pro něj děláte to nejlepší. Chceme vám s revolucí pomoct. Chceme, aby psi byli šťastní. Musíme z něčeho žít, ale výdělek pro nás není na prvním místě a ucítíte to i z našeho jídla. A když píšeme ucítíte, myslíme to doslova, navíc je i zpracováno s maximální láskou a zároveň znalostí rozličných potřeb různých pejsků. 

Zkuste náš týdenní program a sledujte první změny. Sledujte, jak se váš pejsek osvobodí od problémů a jídla, které bez užitku vyloučí. Udělejte z listopadu skvělý začátek naší společné cesty.






Zpět do obchodu